Člověk,kterému chci říct ano

psáno v roce 2010:

 

 Tohle téma je mému životu ještě vzdálené. Nemám s ním žádné zkušenosti, nevím, co to obnáší. V životě hraje ale důležitou roli.

        Na světě neexistuje ani jedna dokonalá žena, ani jeden dokonaly muž. Každý člověk má své slabosti, svá zranitelná místa, své chyby. Každý je svým způsobem originální a nenajde se ani jeden stejný, jako ten druhy.Tak si nás Bůh stvořil. Stvořil si nás podle svého obrazu. Posílá nám do cesty lidi, kteří nám ukazují cestu, směr kudy máme jít. Ale někdy jsme zaslepení  a nevšímáme si, že  druzí nás někdy potřebují mnohem více, než si dokážeme sami představit. Mnohdy nám trvá nějakou chvíli než si uvědomíme, jak naši pomoc, podporu potřebují.

 Může to být člověk, který stojí po vašem boku a vy ho vnímáte jako opravdového přítele.  Někdy to může trvat týdny, měsíce, roky než se ujistíte, že je to ten ,,pravý´´. Vyžaduje to také dobré poznání svého protějšku. Teprve tehdy se člověk stává člověkem a uvědomuje si, že je tu pro něho. Pro člověka, který o něho stojí a chce mu  být po boku po celý jeho život. Chce Být s člověkem, který hledá cestu k Bohu, který se nebojí podívat do hloubi svého srdce a nebojí se říci: ,,Mám tě rád, mrzí mě to, odpusť...“. Který tě dovede podržet v těžkých situacích, nemoci, když už nevíš, jak dál... Který je ochotný uznat chybu, přiznat slabost... Který Ti jednou slíbí: ,,Zachovám ti lásku, úctu a věrnost…“

         Člověk je stvořen jeden pro druhého a navzájem se doplňují. Už nejsou zodpovědní sami za sebe, ale jsou zodpovědní jeden za druhého. Stává se z nich jeden člověk.

 A takovému člověku chci říct své Ano.

Zobrazeno 1321×

Komentáře

máááruš

díky ;-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková