CESTA DO NEBE- aneb jedna slohová práce

 

Nebe. Nejkrásnější obzor, který se mi může poskytnout. Při pohledu žasnu nad tím, jak je nekonečné, krásné, tajuplné... Skrývá spoustu záhad, které my na tomto světě nemůžeme pochopit. Můžeme  jen s úžasem sledovat, jak každou minutu  mění svůj  obraz, jakoby nám chtělo tím něco říci. Je to pro nás velká záhada, kterou neumíme vysvětlit. Jednou však naše otázky budou zodpovězeny. A  to v Nebi.

Snad každý člověk touží  jednou dostat se do nebe. I já. Není to však procházka růžovou zahradou. Stojí to úsilí bojovat, nevzdávat se a vytrvat až do konce našeho pozemského putování. Každý den se můžeme snažit žít naplno, vykonávat dobro pro druhé, radovat se z maličkostí... Tehdy je slunce  prozářeno našim životem a zářivé paprsky se dotýkají našich srdcí. Každá chvíle ale nemusí být světlem. Mohou přijít i mraky a s nimi i těžkosti, zkoušky, trápení. I v těchto chvílích se musíme naučit  s nimi bojovat, naučit se s nimi žít.

Bůh dává každému člověku různě těžké břímě, které se musí snažit nést. Někdo byl obohacen dary, které člověka činí šťastným.Někdo ve svém životě prožil více smutku než radosti. Jeho cesta může být strmá a kamenitá. Bůh ale nikdy nedopustí aby břímě, které nosíme bylo těžší, než naše síly.

I přes všechny těžkosti a bolesti, které nás tíží, bychom neměli zapomínat na tu nejdůležitější oporu a tou je modlitba. Bez ní život ztrácí svou sílu. V modlitbě se nám dostává vnitřního pokoje. Díky ní můžeme naše těžkosti a trápení snášet lépe  a naše cesta bude snažší.

Cesta do nebe není snadná. Vyžaduje každodenní boj. I přesto, tato cesta má hluboký význam. Jednou zmizí všechny naše starosti, trápení a vše, co nás tížilo. Jednou se budeme  radovat v Božím království. V království, kde bude věčná   Láska, Radost, Pokoj.

 

 

 

 

 

Zobrazeno 2111×

Komentáře

Danka-Štěpánka

Děkuju Kristýnko :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková